Dette legger vi til i hårpleierutinen nå

Dette legger vi til i hårpleierutinen nå

Våren byr ofte på mye vær, og midt mellom kaldt regn, tørr luft, sterk sol og kraftig vind er håret vårt svært utsatt. Så, før vi kan begynne å tenke på de myke og fyldige 17.mai flettene, må vi først tenke på hvordan vi skal behandle håret vårt for å bli kvitt vinterens krusete hår.

"Multi-masking" eller nattmasking – uansett hvordan du foretrekker å maske – bruk en hårmaske! Hårmaske er det ekstra steget vi legger til i hårpleierutinen vår denne våren, slik at vi kan nyte silkemykt og friskt sommerhår.

Pleiende hårmasker: Reparere skadet hår

Tørt, UV-utsatt og kjemisk behandlet hår er i større grad utsatt for slitasje. Brekkasje og pistrete tupper gjør, i sin tur, gjerne at håret kan oppleves som tynt eller pistrete. Hovedfokuset vårt denne våren ligger derfor i å reparere tørt og skadet hår.

Vår nyeste favoritt er den velduftende nattmasken Night Recovery Cream fra Christopher Robin, en maske du kan ha i håret natten gjennom. Denne hårvasken reparerer og gir næring til håret mens du sover, slik at du kan våkne opp med mykt, glansfullt og mer motstandsdyktig hår.

Night Recovery Cream er det ultimate «low maintenance» produktet: man påfører enkelt masken i tørt hår, før man går til sengs om kvelden. Vi anbefaler å pakke inn håret for å beskytte putetrekk, for eksempel i en gammel t-skjorte. Morgenen etter kan du vaske håret som normalt og avslutte med en god og nærende balsam, for eksempel med Super Anti-Aging Shampoo og Hydrating Conditioner fra Dr. Barbara Sturm. Håret ditt vil bli mykt, mer motstandsdyktig og sunnere.

 

Behandle hodebunnen som ansiktshuden: sunn hodebunn for sunt hår

Er ikke natt-maske helt din greie, eller har du problematisk hodebunn du gjerne også skulle adressert? «Multi-masking»-trenden florerer over TikTok, og er en ren åpenbaring for oss som ønsker å behandle hodebunn og hårlengder ulikt. Og skal vi tolke HairTok-trendene (red.anm.: TikTok) riktig, er hodebunnspleie et prekært steg for å opprettholde god hårhelse og fremme sunn hårvekst.

For å forebygge opphopning av smuss og stylingrester i hodebunnen, bruker vi masker som er rensende og gjerne eksfolierende. Purifying Mask With Thermal Mud fra Christopher Robin er en rensende maske med leire og er spesielt velegnet som hodebunnsmaske. Kombiner med Dr. Barbara Sturms Repair Hair Mask i lengdene og en avslappende hodebunnsmassasje, for den ultimate salong-opplevelsen. Avslutt ritualet med et effektivt hodebunns-serum for å dra nytte av effekten av sunn hodebunn gjennom hele dagen og natten. Prøv det bestselgende hodebunns-serumet Anti-Hair Fall Scalp Serum fra Dr. Barbara Sturm, for målrettet behandling mot hårafvall.


Motstandsdyktige leave-in masker: Beskyttende styling

Det kan virke selvsagt, men den mest effektive metoden for å reparere skadet hår er å ta tak i problemet ved roten (nesten bokstavelig talt) – ved å i utgangspunktet unngå skade og slitasje. Ytre påkjenninger som varmebehandling, kjemisk behandling, UV-stråler, tørr luft, friksjon, sjøvann eller klor, legger mye press på skjøre hårstrå.

Vi styler håret med effektive leave-in behandlinger som beskytter og reparerer håret gjennom dagen. Vi påfører Regenerating Serum fra Christophe Robin i nyvasket og fuktig hår, for å beskytte manken under varmebehandling og styling. Men styling er ikke den eneste typen varmebehandling som kan gjøre skade på håret, kraftige UV-stråler fra solen kan gjøre like stor skade på hår og hodebunn som på huden. Vi kommer til å bruke Detangler + UV barrier fra Rahua som et avsluttende og beskyttende lag over frisyren, for å jobbe mot effekten av solstrålene.


Bonus tips: beskyttende tilbehør

Hårklyper har økt i popularitet de siste årene. Ikke bare er de et praktisk tilbehør og fasjonabelt accessoir, men med en enkel klype-oppsats kan man unngå den konstante friksjonen stramme hårstrikker gjerne gir. Og når vi først prater om friksjon: putetrekk fra Holistic Silk i silke er høykvalitets investeringen vi prioriterer vår.

Mason Pearsons fantastiske hårbørster med villsvinbustløser effektivt opp i flokete hår, samtidig som den fordeler naturlige oljer produsert av hodebunnen, ut i lengdene. Investerer man i en Mason Pearson børste så har man den for alltid. Du kan lese mer om hvilken hårbørste fra Mason Pearson som passer ditt hår her.
×