Kickstart hudens fornyelsesprosess

Kickstart hudens fornyelsesprosess

Vårens første solstråler lokker med varmere dager, og vi tyr til lettere klær, sandaler, kanskje til og med badetøyet er tatt i bruk? – og med dette følger selvsagt eksponert vinterhud. Nupper og tørrhet danner seg raskt på tildekket hud gjennom de kalde vintermånedene. Og hvis du, som oss, drømmer om myk og sol-klar hud til sommeren, er dette tidspunktet for å sette huden i fornyelses-modus.

Den gode nyheten med tørr eller flassende hud er at huden naturlig driver hudfornyelse og erstatter døde hudceller på egenhånd – faktisk så mye som 500 millioner døde hudceller faller fra kroppen din hver eneste dag! Av den grunn trenger frisk og sunn hud normalt sett ikke hjelp til eksfoliering, likevel kan ytre faktorer være med på å senke hudens naturlige syklus. Det å gi huden vår litt hjelp med eksfoliering bidrar derfor til å kickstarte cellefornyelsen, fjerne matt og gusten hud, forebygge tilstoppede porer, i tillegg til å gi bedre absorpsjon av dine favorittprodukter.

 

Korn, perler eller pulver

Produkter med korn, perler eller pulver hjelper huden med å polere bort smuss og hudceller. Facial Scrub fra Dr. Barbara Sturm er en mild ansiktsskrubb som bidrar med å øke blodsirkulasjonen i huden, samtidig som den reduserer synlige tegn på irritasjon med beroligende ingredienser. For den som ønsker et skikkelig multitaskende produkt er Regenerating Cleanser fra Tata Harper eller Enzyme Cleanser fra Dr. Barbara Sturm den ultimate rensen å inkorporere i morgenrutinen.

Kroppen tåler gjerne et "dobbel-duty"-produkt: Verso Body Peel kombinerer både eksfolieriende syrer og mekanisk eksfoliering med perler av silica. Produkter med innhold av enzymer, leire eller korn fjerner effektivt døde hudceller, reduserer hudormer og etterlater huden fuktet og med fornyet glød.

 

Salt

Bruken av salt for eksfoliering av huden har opphav helt tilbake til oldtidens Egypt. Salt har en desinfiserende effekt, men kan for mange sensitivisere ansiktshuden. Egenskapene til salt egner seg derimot spesielt godt til bruk i hår og hodebunn. For i forlengelse av ansiktshuden, og spesielt utsatt for opphoping av produktrester og forurensende partikler, er det ikke uvanlig at man kan oppleve flass og hudproblemer i hodebunnen.

Cleansing Purifying Scrub fra Christophe Robin er en kult-klassiker som kombinerer effekten av en godt rensende shampo og eksoflierende skrubb. Cleansing Purifying Scrub polerer bort død hud og partikler og passer spesielt godt for hodebunn med tendenser til olje. Har du dehydrert eller sensitiv hodebunn, er Hydrating Cream Scrub et likeverdig godt alternativ. Dette er en pre-vask som effektivt polerer hodebunnen, mens den på samme tid hydrerer og roer ned sensitiv og tørr hodebunn. Vi anbefaler å inkorporere en skrubb i hårpleierutinen rundt en gang i uken for å opprettholde god hårhelse. Du kan lese mer om hvordan vi tar vare på hår og hodebunn her.

 

Børster og svamper

Manuell eksfoliering er egenpleie-rutinen som gir deg spa-følelsen hjemme på eget bad. Badevottene fra Supracor Spacells kan brukes med din favoritt kroppsrens i dusjen eller badet, og resultatet er myk og fornyet hud. Supracor Spacells brukes i behandlingene på noen av de fremste spaene i verden. Den er også perfekt å bruke til tørrbørsting, en gammel Ayurvedisk teknikk som er ment å massere hele kroppen fra føtter og helt opp til skuldrene.

Dr. Barbara Sturm anbefaler regelmessig tørrbørsting av huden, og leverer noen av de beste tørrbørstene på markedet. Tørrbørsting polerer bort døde hudceller og motvirker inngrodde hår, men de mest positive effektene kommer som følge av økt blodsirkulasjonen og drenering av lymfesystemet. Over tid vil cellulitter bli mindre fremtredende og huden oppleves som myk og med jevnere hudstruktur.

Hyppighet

Uansett hvilken variant av eksfoliering du velger, er våren den perfekte tide å legge til et eksfolierende skrubbeprodukt i hudpleie-rutinen. For mange er dette et kjærkomment hjelpemiddel for å sikre en jevn brunfarge, enten ved soling eller før du påfører din favoritt self-tan. Det er likevel viktig, som ved alle hudpleie produkter, å ikke overdrive bruken. Manuell eksfoliering setter i gang en regenerativ prosess i huden, som ved overforbruk kan vise seg som irritasjon, nupper eller rødhet.

Start med en gang i uken, før eller etter en mykgjørende dusj eller bad. Følg alltid opp med beroligende og fuktighetsgivende produkter i etterkant for å unngå irritasjon. Å jevnlig smøre inn huden med en god kroppsolje hjelper å holde på den myke følelsen, samtidig som det bidrar til å mykne hårvekst og motvirker inngrodde hår. Det viktigste du gjør eksfolierings-sammenheng er uansett å justere hyppighet og trykk ut i fra hva som føles komfortabelt for din hud!

 

×