Forlokkende duftkombinasjoner

Forlokkende duftkombinasjoner

Nicheparfymer forfører gjerne med dristige duftsammensetninger, som gir dem en distinktiv og unik duft – gjerne helt forskjellig fra dufter du har luktet tidligere.

Hva gjør en parfyme til niche?

I kontrast til dufter man finner tilgjengelig hos kjede-parfymerier og på tax-free som er komersielle dufter satt sammen for å appellere til et stort publikum, er nicheparfymene gjerne sammensatt av uavhengige parfymemakere med friheten til å uttrykke seg selv. I tillegg til stort engasjemang og talent, har uavhengige parfymemakere gjerne muligheten til å utforske nye idéer uten påvirkning og begrensingene massemarkedsføring gjerne gir. Uavhengige dufthus overrasker ofte og er dristige nok til å utforske uventede og utradisjonelle duftkombinasjoner.

Overraskende duftsammensetninger kan skape et olafaktorisk mesterverk!

En av de mest spennende aspektene ved nicheparfyme er muligheten for å oppdage overraskende duftkombinasjoner. Når man først starter å bli kjent med nichedufter er det lurt å gå inn med et åpent sinn, men også en bevissthet rundt hvilke ingredienser som ofte blir brukt i high-end nichedufter. Noen populære ingredienser er for eksempel amber, patchouli, vetiver og lær. Forstår man hvilke noter man liker og trekkes mot, kan man også begrense søket for å finne den duften som passer dine preferanser. Noen av våre beste niche-parfymer overrasker med duftkombinasjoner vi ikke opplever ofte!

Là-Bas fra Régime des Fleurs kombinerer sitrus, mose, rose og lær. Som gir en mørk sofistikert duft, som også er fruktig og floral.

Demi-Deuil fra Binet-Papillon kombinerer noter av lakris, musk og amber som sammen gir et sensuelt, mykt og elegant duftbilde. Alkemist Pepper fra Binet-Papillon kombinerer noter av pepper, fiol og vetiver for en mystisk og eventyrlig duft. 

AMBR SUPER er den nyeste duften fra det Oslo-baserte dufthuset Son Venin. AMBR SUPER kombinerer kraft og varme fra amber og trenoter, med intimiteten til den anerkjente ingrediensen ISO E-super. 

×