Q&A med grunnleggerne av Orris

Q&A med grunnleggerne av Orris

Såpestykker for den kvalitetsbevisste estetikeren. 

Glem alt du tidligere har hørt om at å bruke såpestykker i ansiktet er et stort no-no. Det Paris-baserte merket Orris, med grunnleggerne Kenneth Koo og Lani Le Berre i spissen, lager såpestykker som kan brukes til å rense ansiktet og kroppen. Dette gjør de på en måte som er bra for miljøet, huden vår og estetikeren. Såpene fra Orris blir håndlaget i Frankrike. 

Vi tok en prat med Kenneth og Lani for å lære mer om Orris. 

Orris er tilgjengelig i fysisk butikk og her hos Apothecary.no

Hva inspirerte dere til å lage deres egne såpestykker? 
Kenneth: – Hele livet har jeg slitt med psoriasis og mer nylig med atopisk eksem. På grunn av dette ble jeg veldig interessert i hudpleie og først av alt om ingrediensene som blir brukt. Da ble jeg ekstremt opptatt av hvilken ingredienser som trigget huden min og som bare gjorde meg mer sensitiv. De mest tilgjengelige eller kommersielle produktene på markedet opplevde jeg at hadde mange syntetiske ingredienser, som gjorde huden min mer irritert og som trakk all fuktighet ut fra huden. Ellers opplevde jeg at produkter som var spesielt utviklet for sensitiv hud eller for atopisk eksem, hadde et veldig kjedelig og klinisk utseende, som ikke ga meg noen glede over å bruke. 
– Nettopp fordi jeg ikke kunne finne noen produkter som passet mitt behov begynte jeg å lage mine egne såper. Over tid fikk jeg formulert naturlige såpestykker som jeg brukte selv og ga til venner. Jeg ble veldig interessert i urtemedisiner og holistisk plantebasert praksis. 
– I årevis hadde jeg fått resepter på veldig intense steroider- og kortisonkremer fra hudleger, men på sikt herjet disse virkelig med huden og hudbarrieren min. Sammen med partneren min Lani har jeg skapt Orris, for å kunne gi et alternativ til personer med samme utfordringer som meg. Orris består av en linje med naturlige hudpleieprodukter, utviklet med ingredienser av høy kvalitet, som er luksuriøse å bruke og appellerer til sansene. Det er funksjonelle produkter i en vakker innpakning. 
Le Botaniste fra Orris                     Såpestykket Le Botaniste. Foto: Benjamin Vigliotta
Hva kan dere trekke frem som spesielt unikt med såpestykkene fra Orris?

Kenneth: – Noe som er unikt med Orris er at såpestykkene er utviklet for både ansiktet og kroppen. Det er hudpleieprodukter som kan brukes på flere områder.

– Tar du en titt på ingredienslisten til andre såpestykker på markedet, inkludert de som er signert store luksusmerker, kan du se at en ingrediens som blir mye brukt er palmeolje, Sodium Palmitate. Dette er ofte listet opp som en av hovedingrediensene. Dette fordi palmeolje er en ekstremt billig ingrediens som blir brukt mye for å gi såpen et kremet, boblende skum. 

– Da vi startet produktlinjen til Orris, tok vi et bevisst valg om å gå helt bort fra palmeolje, talg og smult, på grunn av miljøpåvirkningen disse ingrediensene har. Det var en utfordring, men til slutt fant vi en perfekt kombinasjon av ekstremt nærende planteoljer: oliven, shea, kokosnøtt, kakao og lakserolje. Disse ingrediensene gjorde at vi kunne oppnå den samme renseopplevelsen, men uten å benytte oss av palmeolje. Vi bruker heller ingen kunstig duft: Alle såpestykkene fra Orris er velduftende med naturlige ingredienser. 

                   Foto: David William Baum

Mange lærer at man aldri skal bruke såpestykker i ansiktet, så flere er skeptisk til dette i dag. Men såpestykkene fra Orris kan brukes både i ansiktet og på kroppen. Hva er grunnen til dette? 

– Det er morsomt å se at flere kommersielle merker med tilgjengelig produkter i dag markedsfører seg selv som såpefri, som om det er noe veldig negativt for huden din. 

– Med Orris prøver vi å endre oppfatningen om at såpestykker vil tørke ut huden din. For oss er et håndlaget såpestykke virkelig noe av det mest luksuriøse og dekadente du kan bruke for å rense huden.

– Såpestykkene fra Orris vil effektivt rense huden på en skånsom måte, samtidig som mykgjørende ingredienser som kakao- og sheasmør og olivenolje, gir fuktighet til huden. 

                   Foto: David William Baum

Hvordan ser din hudpleierutine ut?

Lani: – Jeg bruker en krem med solfaktor i ansiktet hver dag, uavhengig av årstid, så det første steget i min hudpleierutine er å rense huden med en oljerens for å fjerne krem og rester av sminke fra dagen før. Når jeg har renset huden med oljen legger jeg en varm klut over ansiktet for å dampe huden, før jeg bruker såpestykket Le Soliste fra Orris. Resultatet jeg får fra dette såpestykket overgår alt jeg tidligere har brukt. Da jeg slet med utslett rundt munnen, Perioral Dermatitt, ble jeg kvitt dette på kun 3 dager. Etter å ha brukt dette såpestykket har jeg alltid en naturlig glød i huden. 

– Om kvelden bruker jeg også ofte et serum, en fuktighetskrem, oljer eller en fuktighetsgivende nattmaske og eye patches til under øynene. 

Hva er deres favorittsåpestykke og hvorfor?

Kenneth: – Det er virkelig så vanskelig å velge kun ett! Jeg varierer alltid på hvilket jeg har fremme på baderommet mitt. Såpestykket jeg har brukt mest i det siste er Le Soliste. Dette er virkelig min go to-ansiktsrens. 

– Dette såpestykket er perfekt for ekstra sensitiv hud. Le Soliste er inspirert av kunsten å lage sake og tradisjonelle japanske renseritualer. Selve stjerneingrediensen i denne rensebaren er fermentert risvann. Når ris er fermentert, blir stivelsen og proteinene brutt ned til en rekke hudelskende postbiotiske biprodukter, som enzymer, aminosyrer, mineraler og vitamin B og E. Resultatet er en ingrediens som lysner og mykgjør huden din, samtidig som den er superskånsom. 

Lani: – Le Soliste er mitt favorittsåpestykke til å rense ansiktet med, mens favoritten min til kroppen er La Déesse (The Goddess). Dette såpestykket har Rubia cordifolia og rå honning, som er et fantastisk fuktighetsbevarende middel for å gi næring til tørr og dehydrert hud. Dette såpestykket har en veldig skånsom, eksfolierende effekt når du gnir såpestykket direkte på huden. Dette har den mest dekadente duften av egyptisk geranium og kamfer. 

                          Foto: Louis Dewynter og Charlotte Sobral                          

×