Alia Raza, Founder of Regime des Fleurs

– Merket handler om kunst, historie og det naturlige

Bli bedre kjent med grunnleggeren av Régime des Fleurs. 

Hovedbilde av Alia Raza. Foto: Michael Avedon for 65CPW

 – Helt fra jeg var liten har jeg vært interessert i parfymer, blomster og planter. Jeg har fått det fra min mor, hennes drivhus og plante-interesse. 

Det forteller Alia Raza til The Apothecary. Vi er stolt over å få lansere parfymemerket hennes, Régime des Fleurs, i Norge. Alia Raza er en kunstner fra New York, som med kunsten sin lagde filmer, samtidig som hun begynte å utvikle dufter. Etter hvert bestemte hun seg for å fokusere utelukkende på parfyme. Hun forteller at det da fort ble en virksomhet som tok over livet hennes. 

Hva inspirerte deg til å skape Régime des Fleurs?  

– Selve ideen om at naturen er en form for utsøkt overflod, sier hun og fortsetter: 

– Merket handler om kunst, historie og det naturlige. Med navnet (Régime des Fleurs) kan man forestille seg en regjering som ikke styres med makt, men av blomster, natur og skjønnhet. 

Alia Raza er inspirert av det utsmykkede, men liker å bruke det som utgangspunkt for mer minimalistiske former. 

– Jeg elsker klassiske, franske parfymerier, men ønsker å gjøre det så nytenkende og banebrytende som mulig. 

I dag er Régime des Fleurs tilgjengelig hos et kuratert utvalg forhandlere, som The Row i London, New York og Los Angeles, Dover Street Parfums Market i Paris og Storm Copenhagen i København. The Apothecary er stolt over å ha merket i Norge. 

Selv tenker Alia Raza at Régime des Fleurs-kunden er en person med interesse for ideer, både i kunst, filosofi og litteratur. 

– Det er en som elsker gjennomtenkt luksus og som setter pris på en sjelden, intelligent skjønnhet. 

Har du selv en favorittparfyme? 

– Jeg klarer ikke å velge én favoritt, men jeg elsker hvite blomster, grønne noter, iris, gardenia, sjasmin og tuberose. 

Himitsu

Samarbeidet med Chloë Sevigny 

Parfymen Little Flower fra Régime des Fleurs, er laget i samarbeid med Chloë Sevigny. Den amerikanske skuespilleren og motepersonligheten ble kjent med Alia gjennom jobb og sammen utviklet de merkets roseduft. 

– Chloë og jeg jobbet sammen med noen av mine videoverk for mange år siden i New York – og vi forble gode venner. Gjennom alle årene brukte hun roseparfymer, og siden Régime des Fleurs ikke hadde en egen roseduft bestemte jeg meg for å spørre om hun ønsket å utvikle en sammen.

– Det tok oss to år å lage den perfekte roseparfymen, men nå har det blitt sånn at alle som lukter på den, elsker den. Vi er så stolt av den!

Little Flower

 Les også: Dette er Régime des Fleurs 

5 kjappe med Alia Raza

Hva er din største bragd i livet? 

– Å starte som en kunstner, men utvikle meg til å bli en forretningskvinne. Jeg har lært mer enn jeg noen gang trodde jeg kunne. 

Hva er din største styrke? 

– Jeg tror min styrke er at jeg er kreativ. 

Hvilken musikk hører du på? 

– Jeg elsker Van Morrison, Joseph Haydn og Joan Armatrading. 

 Hva gleder du deg mest over om dagen? 

 – Jeg gleder meg alltid mest over å reise. Jeg har akkurat kommet tilbake fra en fantastisk tur til Hawaii og neste måned drar jeg tilbake til Paris. Jeg har også to nære venner som gifter seg denne våren. 

 Hva er din favorittid på døgnet? 

Sent om morgenen før møtene mine starter, og så igjen på kvelden når solen begynner å gå ned.

 Regime des fleurs

Régime des Fleurs hos The Apothecary. 

Finn produktene i butikk og på nett her.  

×