Kunsten å brenne duftlys

Kunsten å brenne duftlys

Få mest ut av duftlyset ditt.

Kan vi si at høst og vinter er høysesong for duftlys? Selvfølgelig! 

Og har du først funnet favorittduftlyset ditt, vil du naturligvis kunne nyte det mest mulig. Da gjelder det å vite hvordan du skal ta vare på lyset, så du får brukt all voksen, slipper sot og kan ta vare på glasset når lyset har brent ut.

Et duftlys fra diptyque i størrelsen 190 g har en brennetid på 50–60 timer.

Foto: 22.10

Duftlyset Musc fra diptyque har en varm og rund duft. Foto: Silje Chantel Johnsen / 22.10photography

Slik gjør du:

La duftlyset brenne i minst to timer første gang du tenner det. Da vil hele toppen av voksen være flytende. Dette vil bidra til at lyset brenner jevnere neste gang du tenner det og du får brukt all voksen.

Før du tenner duftlyset bør du trimme veken til ca 0,5 cm lengde. Dette må du gjøre hver gang før du tenner lyset på nytt. Ved å ha den korte veken vil duftlyset brenne saktere og du unngår sot rundt glasset og i rommet.

Når du blåser ut lyset kan det være veken flytter noe på seg. Da må du sentrere veken igjen, så det brenner rett neste gang du tenner det. For jevn brenning bør lyset plasseres på et sted fritt for trekk.

Og sist, men ikke minst: Sikkerhet er viktig, så gå aldri fra et tent lys uten tilsyn. Unngå brannfare ved å alltid plassere lyset på en jevn, ikke-brennbar overflate med god avstand fra tekstiler, som for eksempel gardiner. Ikke plasser lyset på en overflate av glass eller marmor. Om bunnen av det varme lyset kommer i kontakt med et kaldt materiale, kan glasset sprekke.

Dette er diptyques egne råd. 

Klassikere fra diptyque Roses og Vanille. Har du forresten prøvd å brenne Vanilje-duftlyset i kombinasjon med klassikeren Feu de Bois? Her møter krydret vanilje, knitrende vedkubber. En favorittkombinasjon! Foto: Silje Chantel Johnsen / 22.10photography

 

Oranger og Santal fra diptyque. Foto: Silje Chantel Johnsen / 22.10photography

 

Violette har en duft av fiol, med spor av pudret iris. Foto: Silje Chantel Johnsen / 22.10photography

×