Slik tar du vare på plaggene dine

Slik tar du vare på plaggene dine

Vask til kashmir, denim og andre delikate materialer. 

Den perfekte kashmirgenseren, den hvite t-skjorten som går til alt og jeansen som sitter akkurat som du ønsker. Plaggene du kan bruke hver dag og som kan styles opp og ned etter anledningen. Har du først funnet disse garderobeklassikerne, gjelder det å ta vare på de. Da spiller måten du vasker plaggene på en stor rolle, så materialene ikke slites ut. 

Tre ting som alltid fortjener en plass på vaskerommet: En vaskepose, nuppefjerner og vaskemiddel som er tilpasset det du skal vaske. 

Hos The Apothecary har vi inne vaskemiddel fra Tangent GC. Tangent Garment Care er et svensk merke som lager produkter som tar vare på plaggene dine og miljøet samtidig. Siden lansering i 2012 har bærekraft vært en viktig del av merkets DNA. Produktene har alltid vært helt naturlig og økologisk, med stort fokus på å skape produkter av høy kvalitet, men helt uten skadelige kjemikalier. 

Produktene fra Tangent GC renser klærne godt og etterlater en frisk og behagelig duft. 

Til kashmir 

Foto: 22.10

Vaskemiddel spesielt utviklet for vask av kashmir. Produktet har en lett og frisk duft, rengjør godt og skånsomt og holder garnet luftig og lett.

Plagg i kashmir kan du vaske i maskin eller med håndvask. En hovedregel er at du aldri skal vaske plagget på mer enn 30 grader. Vasker du plagget i maskin så sørg for at det er på et kort program, enten ull- eller håndvask. 

Etter vask lar du plagget tørke liggende flatt på et håndkle. Sørg for at du ikke drar i plagget og tørk aldri kashmir i tørketrommel eller hengende. 

Om du ønsker kan du styrke eller steame kashmir, men ikke på over 150 grader. 

Til denim

vaskemiddel til denimFoto: 22.10

Du har kanskje hørt det at jeans ikke skal vaskes, men heller legges i fryseren. For selv om denim virker som et veldig tøft materiale, så er det sårbart – og er det noe vi ikke ønsker så er det at favorittjeansen skal sprekke eller falme. Da gjelder det med rett vask og et vaskemiddel som ikke sliter på materialet. 

Vreng plagget og sett maskinen på et finprogram på 30 grader. 

Vaskemiddelet fra Tangent GC spesielt utviklet for vask av denim har en lett oud-duft. Vaskemiddelet rengjør denim uten å spise inn i bomllusfibrene. Middelet inneholder ingen etsende alkalier og beholder det originale snittet.

Til delikate stoffer

vaskemiddel til delikate stofferFoto: 22.10

En god ullgenser, en elegant silkekjole eller en BH eller singlet med vakre blonder? Delikate plagg må vi ta godt vare på for at de skal holde seg like fin og ja, delikat. 

Vaskemiddel fra Tangent GC spesielt utviklet for delikate stoffer har en lett duft av sitrusfrukten yuzu. Ved bruk vil plaggene etterlates godt vasket og med en frisk følelse. Vaskemiddelet for delikate plagg passer godt til ull og silke. Dette kan brukes til hånd- og maskinvask.

 Mer fra Tangent GC 

vaskemiddel fra Tangent GC
Foto: 22.10
Fra Tangent GC har vi også inne vaskemiddel til den daglige klesvasken, til sensitiv hud, flekkfjerner, tøymykner og til vask av syntetiske materialer og treningstøy. Sistnevnte vaskemiddel vil bidra til å nøytralisere lukt som kan sette seg i materialene. 
×