Q&A med Dr. Barbara Sturm

Q&A med Dr. Barbara Sturm

The Sturm Glow, takk! 

Du skal ikke scrolle lenge på Instagram før du ser et hudpleieprodukt signert Dr. Barbara Sturm. Og det er langt fra uten grunn. Den tyske legen har gjort seg anerkjent verden over for sine effektive produkter som gir en frisk og sunn hud.

Dr. Barbara Sturm fokuserer på produkter med ingredienser som vil styrke hudbarrieren, redusere inflammasjoner og gi en sunn og vakker glød. Resultatet produktene hennes gir blir ofte omtalt som The Sturm Glow, og er elsket av kvinner og menn verden over. #SturmGlow på Instagram har tusenvis av innlegg og på kundelisten har Sturm stjerner som Hailey Bieber, Emma Roberts, Johnny Depp og Gwyneth Paltrow. 

Vi hos The Apothecary tok en prat med den anerkjente legen, for å bli bedre kjent med henne og få noen tips til hvordan vi selv kan oppnå The Sturm Glow! 

Kan du dele hudpleierutinen din med oss? 

– For at jeg skal få fjernet døde hudceller, stimulere blodsirkulasjonen og bidra til fornyelse av huden, varierer jeg mellom å bruke Facial Scrub og Enzyme Cleanser to ganger i uken. Jeg bruker produktet i dusjen, både i ansiktet og på kroppen. 

– Etter å ha dusjet bruker jeg Balancing Toner i ansiktet, før jeg påfører Hyaluronic serum og The Better B Niacinamide serum. Etter serumene bruker jeg ansiktskremen Super anti-aging face cream og Super anti-aging neck & décolleté cream på halsen og brystet. På dager hvor jeg har mørke ringer eller er puffy under øynene, bruker jeg Super anti-aging eye cream

– Om jeg skal ha et Zoom-møte eller ha direktesending på Instagram, bruker jeg Glow Drops fremfor sminke. Og minst to ganger i uken bruker jeg Face mask. 

På kveldstid understreker Sturm viktigheten av å rense huden godt. Ved å rense huden vil du få fjernet forurensing, olje, sminke og annet som har festet seg til huden gjennom dagen. Sturm forteller også at ved å rense huden som første del av kveldsrutinen din, vil du gjøre huden klar for å motta aktive ingredienser som bidrar til hudens reperasjonsprosess om natten. 

– På kvelden bruker jeg mitt Night serum, som øker hudens fornyelsesprosess takket være aktive ingredienser som motvirker tørrhet og stresset hud. Serumet hjelper også hudens egen beskyttelse mot UV-skader. 

Men hva med de som aldri har prøvd noen av produktene dine. Hvilket Dr. Barbara Sturm-produkt er det første du vil anbefale? 

– Jeg klarer meg ikke uten Dr. Barbara Sturm Face Cream. Den har en lett, kremet tekstur, som gir godt med fuktighet og næring til huden, med verdifulle oljer som druekjerneolje. Denne ingrediensen balanserer huden, samtidig som den motvirker tørrhet. Ansiktskremen Face cream inneholder også Purslane, som er en ingrediens som virker beroligende på huden, har anti-age-effekt og reduserer inflammasjon. Om du ønsker en ansiktskrem med enda mer anti-age-effekt anbefaler jeg Super anti-aging face cream. 

Dr. Barbara Sturm

Hva gjør du for huden din på dager hvor du har ekstra god tid? 

– Når jeg har tid elsker jeg å besøke et Dr. Barbara Sturm-spa for en ansiktsbehandling. Her har vi en behandling som heter Instant Glow Facial - som virkelig er helt fantastisk. Behandlingen inneholder rensing og eksfoliering, lymfedrenasje og en oppstrammende massasje for å gi fuktighet, øke hudbarrierefuksjonen og lindre tegn til irritasjon. Huden din etterlates med vår signatur: STURMGLOW. 

Vil du teste en hudpleierutine fra Sturm som fokuserer på fuktighet og glød? Vi har inne settet The Glow Kit

– Om jeg har mitt eget hjemmespa har jeg min egen kroppsrutine, som inkluderer tid i badstue og at jeg tørrbørster kroppen. I dusjen bruker jeg Enzyme cleanser og etterpå påfører jeg Anti-aging body cream

Les også: Slik bruker du tørrbørsten 

Tørrbørste Dr. Barbara Sturm

I Skandinavia har vi fire årstider hvor været varierer mye. Er det noen produkter du anbefaler spesielt for huden da? 

 – Selve kjernen i hudpleierutinen din kan være den samme gjennom hele året, men med sesonger som skifter er det viktig å justere eller legge til produkter for de ulike årstidene.

– Grunnlaget for hudpleierutinen din bør alltid inkludere en skånsom rens og peeling. Dette kan være min Cleanser og Enzyme cleanser. Etter å ha renset huden påfører du produkter som gir fuktighet. Her anbefaler jeg Hyaluronic serum og Face cream. Sommermånedene er varmere og har mer fuktighet, og da kan huden din ha en tendens til å bli litt fetere, så du vil ikke bruke for rike eller fete produkter. Da kan du for eksempel bytte ut Face Cream med Face Cream Light

I vintermånedene vil huden produsere mindre talg og bli tørrere, så da vil jeg heller bytte ansiktskremen til Face cream rich eller Super anti-aging face cream. 

Flere av produktene mine kan du med fordel bruke gjennom hele året, som for eksempel The Good C, vitamin C-serum og Sun Drops SPF50. Det hele handler i bunn og grunn om å tilpasse produktene etter dine personlige hudbehov. 

Du er jo veldig opptatt av gode produkter for en frisk og vakker hud, men du understreker også at for å oppnå dette er det viktig med en sunn livsstil. Men hva betyr en sunn livsstil for deg? Og hva er det beste du kan gjøre for huden din? 

 – Hele min hudpleie-filosofi er basert på å bekjempe betennelse og dens konsekvenser. En anti-inflammatorisk livsstil er nøkkelen for meg. Da er det viktig med tilstrekkelig søvn, daglig mosjon, unngå stress og beskyttelse mot urban og digital forurensing. Jeg unngår også for store mengder med alkohol, sukker, stekt og bearbeidet mat. Anti-inflammatorisk mat som avokado, laks, olivenolje, tomater, nøtter og mørke bær, spiser jeg mye av. Grønn te drikker jeg daglig og for meg blir det et steg av min selvpleie.  

Men har du også noen uvaner...? 

– Av og til tar jeg meg et glass vin til middagen og datteren min, Charly, baker de mest fantastiske kakene og kjeksene, som jeg bare må unne meg av og til. Men dette trenger jo ikke nødvendigvis være en uvane. Alt handler jo om balanse. 

Dr. Barbara Sturm

×